Uglen

Dværghornuglen (Otus scops), på græsk 'Giónis'

Selvom krisen har rettet op på dækningen af Grækenland i danske nyhedsmedier, er der alligevel meget som ikke bliver sagt, analyseret eller undersøgt.

Hjemmesiden GIONIS vil forsøge at give sit bidrag ved at analysere de nyheder fra Grækenland, som jeg selv finder interessante og vedkommende. Forhåbentlig kan jeg på denne måde hjælpe lidt til en bedre forståelse af landet og dets aktuelle situation.

Jeg har en fortid (mere end 40 år) som universitetslektor i klassisk græsk, moderne græsk og byzantinistik. Jeg følger dagligt græske nyheder på nettet, især de græsksprogede netaviser ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΙΣΙΑ og Καθημερινή, tidskriftet HOT DOC, andre netmedier som BBC, Der Spiegel, Financial Times, Guardian, Focus, samt kommentatorer som økonomen Yanis Varoufakis.

GIONIS er det græske navn for Dværghornuglen, som om aftenen sidder i trætoppen eller på telefontråden og sender sit kald, et blødt, melankolsk "tsiú". Ugler opfattes sommetider som lidt uhyggelige, men nogle steder i Grækenland giver dværghornuglen varsel om godt vejr og kaldes ligefrem "det godes fugl" eller "det gode vejrs fugl" (το πουλί της καλοσύνης).

Sysse Engberg

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.12 | 15:22

Hej ginios.dk

Jeg er ved at skrive SRP omhøjreradikalisering i økonomiske krisetider.Kan en person bag siden kontaktses? Og er oversættelserne autoriteret?

...
21.02 | 14:32

hej Sophie,
tak for rosen...;o)
du kan læse lidt om mig på den underside som hedder GIONIS - du kan også sende en mail til mig (adressen står på hovedsiden)

...
21.02 | 11:58

Hej Gionis,
Meget fin side, men kan du ikke oplyse lidt om dig selv? Jeg vil gerne bruge nogle af dine posts i min undervisning i old. Mvh. Sophie

...
26.08 | 12:49

Spændende...

...
Du kan lide denne side