2014

Honningtyper 2014:

Lot 1: Udsolgt
Fra min bigård på loftet i Kartoffelrækkerne. Slynget og tappet i juli.
Honningens farve: Lysegul, helt klar
Honningens konsistens: Tyktflydende, lidt sej
Bierne har bl.a. trukket på: Hestekastanie, blomstrende buske og træer i haver og parker


Lot 2:
Fra min bigård i Hvidovre. Slynget og tappet i juli.
Honningens farve: Gulorange, lidt tåget
Honningens konsistens: Flydende, med tendens til at krystallisere
Bierne har bl.a. trukket på: Bærbuske, (solbær, ribs, stikkelsbær), frugttræer (æble, pære, kirsebær), krydderurter


Lot 3:
Fra min bigård på Røsnæs. Slynget og tappet i juli.
Honningens farve: Hvidlig gul
Honningens konsistens: Fast, smørbar, rørt
Bierne har bl.a. trukket på: Hvid hestehov, mirabelle, slåen, pil, raps, frugttræer, hvidtjørn, liguster


Lot 4:
Fra min bigård på loftet i Kartoffelrækkerne. Slynget og tappet i august.
Honningens farve: Meget lys gul
Honningens konsistens: Tyktflydende, lidt sej
Bierne har bl.a. trukket på: Blomsterbede, snebær og andre blomstrende buske og træer i haver og parker


Lot 5:
Fra min bigård i Hvidovre. Slynget og tappet i august.
Honningens farve: Gulorange, lidt tåget
Honningens konsistens: Flydende, med tendens til at krystallisere
Bierne har bl.a. trukket på: Blomstrende træer og buske, blomsterbede, rucola


Lot 6:
Fra min bigård på Røsnæs. Slynget og tappet i august.
Honningens farve: Orangegul
Honningens konsistens: Flydende, med let tendens til at krystallisere
Bierne har bl.a. trukket på: Brombær, liguster, gederams, snebær, tidsler


Lot 7:
Fra min bigård på loftet i Kartoffelrækkerne. Slynget og tappet i september.
Honningens farve: Meget lys gul
Honningens konsistens: Tykflydende, lidt sej
Bierne har bl.a. trukket på: Blomsterbede, snebær og efeu samt andre blomstrende buske og træer i haver og parker.


Lot 8:
Fra min bigård i Hvidovre. Slynget og tappet i september.
Honningens farve: Gulorange, helt uklar
Honningens konsistens: Tyktflydende, på vej mod fast. Noget af honningen er rørt for at opnå en jævn konsistens
Bierne har bl.a. trukket på: Efeu


Lot 9:
Fra min bigård på Røsnæs. Slynget og tappet i september.
Honningens farve: Hvidlig gul
Honningens konsistens: Fast, smørbar, rørt
Bierne har bl.a. trukket på: Gyldenris, snebær, hjulkrone, dueurt, gederams, hjortetrøst

Generelt om honning:
De fleste danske honningtyper vil på et tidspunkt begynde at krystallisere. Tidspunktet og hvor fine eller grove krystaller afhænger af, hvilke blomster, bierne har samlet nektar fra.
Biavleren kan fremkalde hurtig og mere eller mindre fin krystaldannelse ved at røre honningen over en periode. Honningen vil så få en tyktflydende eller helt fast og smørbar konsistens.
Generelt kan man sige, at jo flere korsblomstrede (f.eks. raps, agersennep, kål, rucola, radiser), bierne har samlet nektar fra, jo større tendens har honningen til at krystallisere.
Hvis honningen virker ”sukret” på tungen er det altså ikke fordi biavleren har kommet sukker i honningen (det er i øvrigt også ulovligt), men fordi den er begyndt at krystallisere, hvilket kun er en charme ekstra.
Hvis man imidlertid ønsker sin honning flydende igen, kan man forsigtigt varme den over vandbad, i ovn eller microovn til ca. 45 grader. Man skal dog være opmærksom på, at honning ikke har godt af at blive opvarmet til over 45 grader gentagne gange, da enzymerne i honningen ødelægges.
Honning består af ca. 80% sukkerarter (druesukker, frugtsukker, maltose osv.) og ca. 20% vand. På grund af det høje indhold af sukkerarter, kan honning holde sig næsten uendeligt. Hvis en fast (enten rørt eller krystalliseret af sig selv) honning begynder at skille, er det fordi krystallerne synker til bunds. Foroven vil der derfor ikke være en høj nok sukkerprocent til at virke konserverende, hvorfor væskelaget kan gå i gæring. Hæld derfor et evt. væskelag af. Brug det i et brød eller en dessert…

Anne-Mette Andresen
a-m_andresen@hotmail.com
tlf.: 2349 9876

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.12 | 15:22

Hej ginios.dk

Jeg er ved at skrive SRP omhøjreradikalisering i økonomiske krisetider.Kan en person bag siden kontaktses? Og er oversættelserne autoriteret?

...
21.02 | 14:32

hej Sophie,
tak for rosen...;o)
du kan læse lidt om mig på den underside som hedder GIONIS - du kan også sende en mail til mig (adressen står på hovedsiden)

...
21.02 | 11:58

Hej Gionis,
Meget fin side, men kan du ikke oplyse lidt om dig selv? Jeg vil gerne bruge nogle af dine posts i min undervisning i old. Mvh. Sophie

...
26.08 | 12:49

Spændende...

...
Du kan lide denne side